For din families
sundhed og velvære

Comfortair. For din families sundhed og velvære
CO2 sensorer og markedets bedste filter

Novenco Comfortair er et nyt innovativt indeklimasystem, der sikrer et sundt og behageligt indeklima til nybyggede familiehuse.

Det revolutionerende system fra Novenco sørger for, at dit hjem altid har frisk luft, behagelig temperatur og ikke mindst et sundt indeklima året rundt.

Med Novenco Comfortair systemet skabes de bedste betingelser for et behageligt og sundt indeklima for dig og din familie.

Beskyt din familie mod dårligt indeklima

En almindelig dansker opholder sig i gennemsnit 80-90 % af livet indendørs, hvorfor betydningen af et godt indeklima ikke kan undervurderes. (Kilde: Miljøstyrelsen)

De mange timer indenfor sætter høje krav til vores indeklima, som nemt bliver forurenet af sundhedsskadelige partikler fra kilder, såsom mennesker, afdampning af kemikalier fra byggematerialer, møbler og rengøringsmidler, PCB, Radon m.m.

Ophobningen af disse partikler kan forværre symptomerne hos beboere, der har astma og allergi, samt fremkalde hovedpine, træthed og irriterede øjne og luftveje hos ellers sunde personer.

Beskyt dig mod hovedpine og dårligt indeklima
Beskyt din familie mod skimmelsvamp
Nedbring symptomerne fra allergi
Nedbring symptomerne fra astma og allergi

Nedbring symptomerne
fra astma og allergi

1,2 millioner mennesker lider af en form for allergi i Danmark og hele 8-10% af danske børn har astma.

Med Novenco Comfortair systemet indbygget i dit nye hus bliver din familie beskyttet mod størstedelen af de sundhedsskadelige partikler og allergifremkaldende elementer, såsom vækst af skimmelsvampe og husstøvmider forårsaget af fugt og kondensvand.

De ophobede sundhedsskadelige partikler kan forværre symptomerne hos personer, der har astma og allergi - samt fremkalde hovedpine, træthed og irriterede øjne og luftveje hos ellers sunde personer.

Sundt indeklima i dit hus hele året til fordel for både børn, ældre med sarte lunger og hele familiens generelle sundhed.

Hvad skaber et forurenet indeklima?

Der er flere kilder til forurening af indeklimaet  - og de har alle i større mængder potentiel dårlig indvirkning på helbredet. Nedenfor ses nogle af de væsentligste kilder og deres påvirkning på helbredet.

Støv

Mennesker med allergi over for husstøvmider kan få symptomer som høfeber, astma og forværring af børneeksem.

Støv kan indeholde mange forskellige dele, fx bakterier, kemikalier, svampesporer og afføring fra husstøvmider.

Kemikalier kan ophobes i støv og kan have negativ indflydelse på helbredet.

Kemikalier

Nogle kemikalier giver allergiske reaktioner, luftvejsirritationer, hovedpine og svimmelhed. Andre stoffer, fx phthalater, mistænkes for at give allergi og astma, og formaldehyd kan være kræftfremkaldende.

Kemikalier kan stamme fra afgasning af fx byggematerialer og maling, nye tæpper og møbler, elektrisk udstyr og rengøringsmidler.

Allergener

Mange af de allergener (allergifremkaldende stoffer), der findes i indeklimaet, og som allergikere reagerer på, stammer fra fx skimmelsvampe, husstøvmider, husdyr, afgasning fra byggematerialer og møbler samt fra kosmetiske produkter. 

Allergener kan påvirke personers astma og allergi.

PCB

PCB (Poly-Chlorede Biphenyler) blev tidligere brugt bl.a. i byggematerialer såsom fugemasser og termoruder. I 1970’erne fandt man ud af, at PCB er skadeligt for mennesker og miljø, og i dag er al anvendelse af PCB forbudt, men stoffet findes stadig i byggematerialer i nogle bygninger og kan afdampe til indeklimaet. Påvirkning på helbred: Påvirkning af nervesystemet, hormonpåvirkninger, diabetes og kræft.

Forurening af dit indeklima er baseret på tre primære kilder; stearinlys (partikler), madlavning (partikler) og fugt (skimmel og husstøvmider), som alle har en negativ indvirkning på din families helbred, hvis ikke de minimeres i jeres bolig. 

Fugt

Skimmelsvampe og husstøvmider er afhængige af fugt. Vækst af disse i en bolig kan påvirke og fremkalde astma og allergi.

Bakterier

Det er primært beboerne som giver bakterier i luften. Kan være sygdomsfremkaldende, for personer, som i forvejen har svækket helbred. Bakterier er mistænkt for at give hovedpine, allergi samt luftvejssygdomme som astma, bronkitis og infektioner i luftvejene.

Skimmelsvamp

I boligen vokser skimmelsvampe på fugtige steder. Svampene indeholder allergifremkaldende stoffer (allergener), og nogle skimmelsvampe er giftige. Kan give allergilignende symptomer, fx træthed, åndedrætsbesvær, hovedpine, snue og kløende øjne.

Partikler

Partikler kan stamme fra biltrafik og afbrænding til opvarmning. De fleste partikler kommer fra madlavning, rygning, brug af stearinlys, brændeovne og elektriske apparater. Kan påvirke helbredet hos personer med nedsat lungefunktion og hjerte-kar-sygdomme.

Bliv kontaktet af en Comfortair-konsulent

Vi er altid klar til at hjælpe dig med spørgsmål og svar du måtte have til vores systemer. Udfyld nedenstående og vi kontakter dig.

    Et revolutionerende indeklimasystem

    Novenco Comfortair tilbyder markedets mest innovative og moderne indeklimasystem. Udviklet i Danmark i en kvalitet, der giver et optimalt og stabilt indeklima i hele husets levetid.

    Systemet er udviklet af danske ingeniører, der har mange årtiers teknologisk erfaring med at udvikle, bygge og installere ventilationssystemer og klimaanlæg på krydstogtskibe med op til 8000 passagerer.

    Læs mere om det revolutionerende system

    pipes_ca